Zakres projektu
— Kompetencje przywódcze
— Samoświadomość liderska
— Budowanie zespołów
— Zaangażowanie, motywowanie i rozwijanie ludzi
— Planowanie i zarządzanie projektami
— Autoprezentacja i wystąpienia publiczne
Specyfika projektu
Cały projekt realizowaliśmy w czasie pandemii, dlatego wszystkie działania realizowane były w formule online.
Do projektu zaprosiliśmy także bezpośrednich przełożonych uczestników. Wiemy jak w rozwoju ważne jest świadome wsparcie.
Dlatego w trakcie warsztatów z przełożonymi edukowaliśmy ich w roli opiekunów, pokazywaliśmy modele i narzędzia, które w codziennej pracy będą kluczowe a nasi uczestnicy będą chętnie wdrażać nowe umiejętności w życie przy profesjonalnym wsparciu przełożonych.
uczestników i 5 trenerów prowadzących
dni szkoleniowych w 5 modułach
sesji omawiających wdrożenia zadań szkoleniowych
sesji szkoleniowych dla opiekunów uczestników

Co powiedzieli uczestnicy i uczestniczki programu?

Jakie były efekty naszych działań?
— 34 uczestników gotowych do objęcia roli kierownika restauracji
— 6 gotowych projektów usprawniających pracę restauracji, zawierających pomysł, realizację, koszty wdrożenia oraz ryzyka projektowe
— 5 trenerów realizujących szkolenia online w czasie szczytu pandemii
Jakie korzyści odnieśli jego uczestnicy krótko po zakończeniu programu?
— Kilkanaście osób awansowało na stanowisko kierownika restauracji
— Kilka osób objęło stanowisko asystenta kierownika i/ lub kierownika działu
— Kilkoro pracowników awansowało na stanowiska w centrali firmy lub objęło stanowisko w dziale RDM
— Wielu uczestników i uczestniczek wzmocniło autorytet wśród kadry kierowniczej, rozwinęło kompetencje liderskie, poszerzyło wiedzę operacyjną i biznesową oraz zdobyło większą samodzielność w prowadzeniu restauracji
